Sider

torsdag den 11. oktober 2012

De skønne Dahlia

Det er første år jeg har forsøgt mig med Dahlia og HOLD DA OP de har slået mig helt omkuld. De er jo intet mindre en FANTASTISKE..
Jeg købte en Claus Dalby pakke i Bilka med 2 forskellige dahlia, franske anemoner og Gladiolus og jeg elsker dem alle.
Jeg har læst mig til, at Gladiolus er meget svære at overvintre, men de får alligevel et forsøg.
Dahliaerne tilgengæld.. DE SKAL BARE OVERLEVE..
Nu har jeg taget de første 3 op her til aften og fået dem mærket, så jeg husker hvilke jeg har..
Nu er tanken at de skal ligge i soveværelset på noget avispapir nogle dage, indtil de er helt tørre og så pakkes de i flamingokasser med halm eller lign. Jeg er nemlig så heldig at være ejer af en stald og lade, som vidst nok er frostfri. Min mand mener i hvert fald godt han kan holde et rums temperatur på omkring 4-5 grader..
Så i år, får de dejlige agapanthus selskab i mit lille rum.

Her billeder af de nyopgravede dahlia.
Jeg er forøvrigt helt overrasket over, hvor store knoldene er blevet hen over sommeren. 
Jeg krydser virkelig fingre for at de overlever vinteren her hos mig.. Nogen der har nogle gode råd med på vejen??

2 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg er lige faldet over din blog. Jeg har ikke selv en blog endnu, men overvejer at lave en her til vinter når man ikke kan komme i haven.
  Med hensyn til georginer som jeg kalder dem, et det vigtigste, ud over at de skal opbevares frostfrit, at de ikke er for fugtige når de sættes til opbevaring, det er min erfaring. Et enkelt år gik alle mine til og jeg er overbevist om at det var fordi de var fugtige.
  Jeg gør nu det at jeg skyller dem rene for jord når jeg har gravet dem op og så står de i flamingokasser ca. en uge i vort brygges/gang hvor der er gulvvarme, derefter kommer de i en gammel kartoffelkælder, hvor de står til foråret. Jeg starter dem i drivhuset, da jeg døjer med dræbersnegle, men det er som at når de har en vis størrelse inden de plantes ud kan snegle ikke rigtig gøre dem noget.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylladn

  SvarSlet
 2. Ja Geoginer er fantastiske!! De gror enormt og jeg deler og deler knoldene og forærer væk til vennerne, for jeg kan slet ikke have alle dem det bliver til!! Jeg har et fyrrum i garagen hvor der er 10 grader om vinteren. Jeg opbevarer dem bare i store kasser. De kan godt blive lidt for tørre i mit fyrrum, men det går lige. I april stiller jeg dem i drivhuset i kasserne som jeg fylder med spagnum. Bare en forspirring.

  SvarSlet