Sider

lørdag den 3. november 2012

Buksbom i krukker - Vinter??

Jeg købte i foråret 2 store kuglebuksbom, som jeg ville have i 2 store terrascotta krukker. De har været lidt for små til krukkerne i år, synes jeg, men det vil tiden jo naturligvis ændre på.


 
 
Krukkerne er omkring 110cm høje og runder lidt på midten. Derfor har jeg ikke turde at plante buksbommen direkte i krukken, idet jeg er bange for, ikke at kunne få den op igen hvis jeg ikke vil have dem deri mere. De er derfor plantet i store murerspande som så er stillet ned i krukken. Ved ikke om det er optimalt men sådan blev det lige i år.
Men nu er jeg så kommet i tvivl om, hvad jeg skal gøre her til vinter. Jeg vil gerne have krukkerne ind, da jeg ville blive MEGET ked af det, hvis de gik i stykker pga frosten. Er ikke helt sikker på, om de er frostfrie eller ej..
 
 
 
Derfor har jeg taget buksbommen op af krukkerne og plantet i et af bedene i køkkenhaven. Ganske vidst stadig i den sorte murerspand.
Jeg kan slet ikke finde ud af hvad jeg ellers kan gøre.
 
Er der nogen der har erfaring med buksbom i krukker og hvad i har gjort om vinteren?
 
Endvidere er jeg da også bange for at de sorte murerspande, bliver for små for buksbommen.
Men det må jeg bekymre mig om til foråret.
 
God dag til alle.


3 kommentarer:

 1. Jeg har ikke så gode erfaring med buksbom i krukker. Og særligt ikke om vinteren, havde en opstammet der lå an til at få gule blade jeg plantede den ud i foråret og den kom sig efter lang tid. Så aner ikke hvad jeg gjorde forkert da jeg har læst at buksbom er krukke egnet. Flot og interessant blog du har lavet!!

  God weekend.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke så gode erfaring med buksbom i krukker. Og særligt ikke om vinteren, havde en opstammet der lå an til at få gule blade jeg plantede den ud i foråret og den kom sig efter lang tid. Så aner ikke hvad jeg gjorde forkert da jeg har læst at buksbom er krukke egnet. Flot og interessant blog du har lavet!!

  God weekend.

  SvarSlet
 3. Hej Tine.
  Tak for jeg må kikke ind, ja buksbom er særdeles spændende de giver god struktur i haven hvadenten det er i jorden eller i krukke, men i år er det gået ned af bakke os for mig så interassant hvad du går og hygger med...så tak for din blog som er nem og ligefrem..
  fortsat god vind med det hele.
  mvh. Grethe

  SvarSlet