Sider

søndag den 28. oktober 2012

Høns i haven

Kom sådan til at tænke på her den anden dag, at jeg slet ikke har introduceret jer for dyrene på min lille gård..
I dette indlæg vil jeg vise jer mine høns.
Fik høns i 2011 og de har siden givet os mange æg og tilmed kyllinger.


3 gule orpington damer, nyder at komme ud på græsset og gå. Det får de lov til, når der ikke er sæson for grøntsager i køkkenhaven. Det er på mange måder hyggeligt at have dem gående.

Ud over gul orpington har jeg også sort australops, hvilket Hanen også er. Hanen er lidt bar for tiden men damerne har lige skiftet fjer så mon ikke det gælder for ham også??!!
Smuk og stor er han i hvert fald.


Jeg måtte desværre skille mig af med 2 i denne uge. Det sker jo en gang i mellem når man har den slags dyr, at man må gøre noget man egentlig ikke har lyst til, fordi det vil være det bedste for dyret.
Jeg havde en hanekylling som var blevet så stor at min hane ikke ønskede ham i høsegården mere, og selvom jeg havde forsøgt at få ham solgt til en anden, så lykkedes det mig ikke. Desuden havde han noget med benene.
En af mine sorte damer havde brækket benet (eller kunne i hvert fald ikke gå længere) og det kan jeg jo ikke byde dem... Så jeg måtte have øksen frem. Ikke det sjoveste men det måtte gøres.

2 kommentarer:

  1. Hej Tine
    Har meldt mig som fast læser. Mon ikke vi mødes rundt omkring , da vi ikke bor så langt fra hinanden, så hvis du kommer til foredrag i haveforeningen så giv dig endelig til kende det er så hyggeligt, vi er allerede nogen stykker som mødes når vi er ude :O) Mange hilsner fra Helle

    SvarSlet
  2. Hvor er dine Orpington fine - Dem holder jeg også. Det er rigtig gode havehøns da de er lidt tunge i bagdelen og flyver derfor ikke.

    SvarSlet