Sider

onsdag den 6. marts 2013

Min mand er genial....

Eller i hvert fald en gang imellem..
Vi døjer rigtig meget med muldvarpeskud i haven. Især her i foråret og i efteråret og kønt er det jo altså ikke men det er svært at gøre noget ved. Vi har heldigvis en effektiv muldvarpefælde men den bliver jo først sat, når muldvarpen er begyndt at torpedere havens græsplæne.
Men det der nok er mest træls ved muldvarpeskudene er alt det jord... og især sten der kommer op.
Hvert år har vi siddet på alle fire og fjernet store sten i den jord, der kommer ved et muldvarpeskud. Vi vil ikke gerne have havetraktoren, vinduer eller andet ødelagt af sten..
Og sten har vi altså rigtig mange af her på landet.
Men her er det min mand har fået en fiks ide:
Han har lavet et fantastisk brugbart redskab til os i haven


Ja det er selvfølgelig meget enkelt. En trillebør og en ramme lavet af træ, hvori et net med en passende størrelse maske er monteret i. Rammen er lavet så den passer perfekt ned over trillebøren, så det er nemt at køre rundt med..Og så er det bare med at skovle. Masser af jord og masser af sten... Men det smarte er selvfølgelig, at stene bliver siet fra, så vi kan genbruge vores fine havejord. Stenene smider vi så bare væk.
Er det ikke smart???

Og så har jeg altså brug for jeres uforbeholdne mening.
Vi har fået sat altan op (den er ikke helt færdig endnu), men jeg vil jo have noget til at gro op af dem.. På sigt skal der være noget bed af en eller anden slags under den, men ville gerne plante noget der kan vokse op ad.


Har i nogle gode ideer??

9 kommentarer:

 1. Det var da en rigtig god ide. Vi har også rigtig mange muldvarper her og når man kører langs vejene, ser det ud til at der er rigtig mange alle vegne.
  Det ser fint ud med jeres ny altan, måske kunne man plante en klatrerose op ad hver stolpe,nok ikke særligt originalt, men jeg tror det kan se flot ud.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 2. God opfindelse med sien til trillebøren. Jeg ville plante 2 klatreroser og 2 klematis ved de 2 stolper, så blomsterne i klematisene afløses af roserne.Det er en rigtig flot terrasse i har fået lavet. Det er et rigtig flot og hyggeligt hus i har.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 3. Jeg er glad for, der ikke findes muldvarpe på Samsø, men det lader til at være en god opfindelse.
  Jeg tilslutter mig de to andre: klatreroser og clematis.
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
 4. Jeg stemmer i kor med de andre, clematis og Klatreroser, men sørg for at finde en klatrerose der kan blive meget høj, der er nemlig stor forskel på dem. Det har jeg brugt en del tid på at finde ud af her i vinter. Og man kan få nogen der blomstrer lige til frosten kommer.
  Smat med sien til trillebøren, då kan i lege guld gravere..;-)
  Fordat god aften

  SvarSlet
 5. Jordsien er bestemt smart!

  Hvad med at plante blåregn?

  SvarSlet
 6. Hej Tine.Smart ide med den si,og jeg går også ind for en flot blåregn.
  God weekend til dig Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 7. Jeg ville tage en HVID blåregn - vil passe fint sammen med de hvide detaljer på huset :-)

  SvarSlet
 8. Åh sikke en masse gode bud på, hvad jeg skal plante op ad min nye altan. Jeg har kigget meget på blåregn men er bange for den bliver for voldsom. Jeg har aldrig prøvet sådan en. Har også tænkt roser og klematis. Det er jo nærmest et oplagt valg :o)
  Jeg er i hvert fald sikker på at såfremt det bliver roser så bliver det enten New Dawn eller Combte de Chamboard. Begge fantastiske roser med duft men så vidt jeg ved bliver Combte de Chamboard kun omkring 2 meter og det er ikke nok.
  Men med det vejr vi har er det ikke tid til at plante noget endnu så jeg har jo lidt tid at tænke over det endnu.

  SvarSlet
 9. Hvis du vel se et velvoksent eksemplar af en blåregn, så kunne en udflugt til Kromanns planteskole ved Erritsø, Fredericia være en oplagt mulighed. Hun har et flot gammelt eksemplar i haven

  Mvh Maibritt H

  SvarSlet