Sider

tirsdag den 26. marts 2013

De smukke Dahlia

Sikke et dejligt vejr der har været i dag. Min dejlige datter, Freja og jeg har hygget herhjemme idet vi begge har ferie.
Så i dag er dahliaerne fundet frem og pottet op, så de kan stå og spire.


Vi var først en tur i bilka og fik købt lidt af Claus Dalbys pottemuld så den kom frem og blev brugt til formålet.


Som i nok har kunnet læse så har jeg købt lidt nye Dahlia i år. Her er 4 af dem. Resten, som jeg har bestilt ved Hollandskeblomster.dk er ikke kommet endnu, så de må jo vente.


De hvide skal bruges i det hvide bed jeg planlægger og "Stoltze von Berlin" som er den lyserøde ponpon kan jeg simpelthen bare ikke stå for. :o)


Husk at vande jorden godt igennem og lad det trække lidt inden knolden lægges i potten og dækkes med jord.
Min mand har et værksted herhjemme, hvor der er varme på (ca. 14 gr.) så der er de kommet hen.
Nu skal tiden bare gå..

Jeg synes i øvrigt at "Stoltze von Berlin" som er købt i Bilka har en super fin størrelse. Den er mere end dobbelt så stor i størrelse som de andre nyindkøbte, så forventer mig et smukt blomsterflor af denne knold.


5 kommentarer:

 1. Hej Tine,
  Det er nogle rigtig fine georginer du har købt. Især er jeg vild med `Stoltze von Berlin´, som jeg kan forstå at du også har et godt øje til. Kan se at du har købt ihvertfald ti georginer - hvilke er de andre, eller er de ens?
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias. Ja Stoltze von Berlin er absolut en darling herhjemme også :o)
   De andre er fra sidste år. Kan ikke huske dem alle men "Franz Kafka" er i hvert fald i blandt, og så er der nogle kaktus i dyb rosa og nogle dekorativ i en rosa.
   Hvad med dig Mathias? Har du også Dahlia i haven?
   Tine

   Slet
 2. Hej Tine.Det bliver da spændende når dine dahlia blomstre.Har ikke fundet min frem endnu.....men efter påske håber jeg at få dem sat i krukker.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet

 3. Fine dahliaer du har sat.
  Jeg har også lige bestilt dahlia fra Blomsterverden.dk

  SvarSlet
 4. Hej Tine.
  Dejligt forårsarbejde.
  Min pige Simone har også hjulpet mig, med at potte Georginer op, lige som Helle (Blomsterhatten) også har hjulpet mig, med at så, potte op osv. Rigtigt hyggeligt, når man kan gøre det i fællesskab.
  Mine Georginer er rykket tilbage til vores fyrrum nu, fordi vores udestue er blevet revet ned. Heldig vis har jeg også et vindue i fyrrummet, så det går nok.
  Jeg har fået mig et lille nyt drivhus istedet for min udestue, som var mere eller mindre faldefærdig. Der kommer dog nok til at gå nogle uger, inden drivhuset er klar til, at blive taget i brug.
  jeg har også købt flere nye Georginer ved Blomsterverden.dk, ligesom jeg også havde Georginer i forvejen, som jeg har overvintret i fyrrummet. Stolze von Berlin er også den smukkeste Georgine i min have, men det er ikke den der giver de største buketter. Det har jeg derimod en pink Biskop Dahlia der gør. Begge dele er jo dejlige, så det er godt de er der begge to, og mange andre også.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet