Sider

onsdag den 26. juni 2013

Sommertid = Køkkenhavetid

Jeg har en dårlig samvittighed jeg skal af med..
Nu har jeg ikke skrevet på min blog i små 2 måneder og det giver mig simpelthen dårlig samvittighed. Ikke mindst når venner og bekendte spørger mig, hvornår jeg mon ligger noget på bloggen igen... Ja så kommer den dårlige samvittighed... Ikke fordi jeg føler jeg skal eller ser det som en "sur pligt".. Men mere fordi der er sket så meget, som jeg egentlig rigtig gerne ville dele, men tiden har ikke været til det..

Men nu skal det være.. Min datter på 3 er på ferie med Mormor og Morfar sammen med hendes 2 kusiner der er jævnaldrene og min søn på 1 år ligger stadig og sover... Så lige nu har jeg tid... Fantastisk :o)

Jeg var ude i går aftes og tage lidt billeder af køkkenhaven.. Det begynder rigtig at være gang i det hele nu og datteren og jeg har da også spist de første jordbær.. Det er sorten Corona, som er et super fint bær der smager, lige præcis sådan som jordbær skal smage.. De kommer ikke som de første og derfor har de da også været længe ventet..


Jeg har mine jordbær i 2 kummer i år.. Sidste år var der kun en men vi spiser virkelig mange jordbær, så nu er 2 kummer inddraget til formålet.. Det første bed jeg satte jordbær i har nu stået i 3 år med de samme planter, og så er det på tide at skifte dem ud.. Så i efteråret bliver det "gamle bed" hævet op og så planter jeg nye i en anden kumme. Det er nemlig fint at skifte mellem planterne i bedene så det ikke er det samme hvert år. Heldigvis er jordbær planter mere end villige til at lave sine egne "børn" så jeg behøver ikke ud at investere i nye jordbær planter.. Dem klarer de helt selv :o)

Men det er nu ikke kun jordbær der er godt i gang.. Her kommer lidt andet fra køkkenhaven også..
 Her er det gulerøder og ærter der er godt på vej.. Støtterne til ærterne er bare rionet der er skåret op så det passer

 Jeg har 2 sæt krukker stående i køkkenhaven.. 2 krukker med rosen "Heidi Klum" som jeg virkelig er spændt på at se, folde sig ud, og 2 krukker med Lathyrus..

 Min køkkenhave er lavet som en stor cirkel, hvor dette er centeret for cirklen.. I tønden er der jordbærrabarber som er lidt sødere og knap så stor som den "alm. rabarber". Langs kanten af tønden er der Geranium. Kender ikke sortsnavnet da jeg har fået den af en kollega.. De lange spir ved pumpen er Kæmpe verbena på vej op.. De gror helt fantastisk og glæder mig til at se dem i blomst

 I denne kumme er der Grønkål til venstre og Spidskål til højre. I midten kommer der stangbønner. Der står også 3 blomkål bagerst, men de ser nu ikke for gode ud. Jeg købte dem som småplanter i plantecenteret i troen på at det var spidskål men som de udviklede sig kunne jeg godt se det ikke var den kål jeg regnede med. De vokser fint men selveblomkålshovedet, bliver ikke rigtig til et hoved. Ved ikke helt hvorfor..

 Her er der løg og hvidløg. Hvidløgene blev sat i efteråret og de er fint store. Sidste år forsøgte jeg mig med at sætte dem i foråret men det fik jeg ingen hvidløg ud af..

 Det nye tiltag i min køkkenhave er dette græskar bed.. Planterne vokser fint, men har desværre måtte tage nogle væk, idet mine hunde har trampet dem i stykker.. ØV :o(

 Kartoflerne gror helt vildt.. Det er egentlig ikke meningen der skal være kartofler her men jorden skulle renses og det er kartofler jo fortrinlige til.. Til efteråret går jeg igang med at plante stauder. Helt til venstre i forgrunden er der Hindbær. De danner en hæk mellem græskarbed og kartoflerne..

 Et kig inde fra græskarene ud til køkkenhaven. Her kan man også fornemme min øvrige have.. Som i øvrigt ikke er noget at skrive hjem om.. En stør græsplæne.. Det var hvad vi kunne overskue da vi for 9 år siden flyttede herud.. Men jeg skal nok få det forpurret lidt efter lidt.. :o)

 Endnu et sæt krukker af Lathyrus og rosen "Heidi Klum" Med drivhuset bagerst.

Den sidste kumme har jeg plantet Dahlia i år.. Af rosa/lyserøde nuancer. De står alle sammen i knop man jeg satser stærkt på at de når at blive så store, at de dækker noget mere af den bare jord..

Her lidt kig til køkkenhaven:

 Køkkenhaven set fra havesiden. Den langsigtede plan er, at der kommer en buet hæk op så køkkenhaven får sit eget rum.. Og det øvrige græs i dette rum tages væk og bede bliver anlagt.. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre i den ende hvor drivhuset er endnu, men det finder jeg ud af til den tid.

 Mit skønne, skønne drivhus som jeg købte sidste år..

 Geranium.. 

 Stien fra værkstedet, hen til køkkenhaven.. Lavendlen står så flot lige nu og jeg er overrasket over, hvor stærkt de er vokset. De blev sat som bitte små planter for blot et par måneder siden. Jeg tror at de næste år vil danne en hel hæk..

 Lavendel langs stien

Mit skønne drivhus.. 

Jeg inviterer inden for i drivhuset en anden dag.. Nu kalder arbejdet.. Sønnen er vågnet..
Rigtig god dag til alle.

2 kommentarer:

 1. Hej. Sikke en smuk og anderledes køkkenhave du har. Skønne højbede og dejlig frodighed. Der er masser af grøntsager i vente til dig og familien. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 2. Kære Tine.
  Drop den dårlige samvittighed og nyd livet, din familie og haven. Forstår godt at du ikke kan nå alt det du gerne vil med små børn. Men husk at nyd dem, de bliver så hurtigt store.
  Det ser ellers dejligt ud i din køkkenhave, masser af sund mad til jer.
  Det er et fint stykke du har til græskar, mine er ikke så store som dine, og jeg synes ikke spirringsprocenten er ret høj. Sidste år havde jeg forspirret og plantet ud, og så kom der storm og mange knækkede. I år har jeg sået dem direkte, men senere. Det er lidt svært med græskar, da de gerne vil have varme og masser af vand.
  Knus fra Fru Pedersen

  SvarSlet